Ο Μίκης Θεοδωράκης και οι φίλοι του στην Κρήτη

Αρχή Ημερολόγιο Τα νέα του 2005 Στη Ναύπακτο το 3ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης»

Στη Ναύπακτο το 3ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης»

E-mail Εκτύπωση
Share
Μίκης ΘεοδωράκηςΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από 14-15 Οκτωβρίου στη Ναύπακτο το 3ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου με τιμώμενο πρόσωπο το Μίκη Θεοδωράκη, του οποίου το φεστιβάλ φέρει το όνομα.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με μεγάλη συναυλία με το ορατόριο «'Αξιον εστί», σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και σε στίχους Οδυσσέα Ελύτη, με την έξοχη ερμηνεία της Μικτής Χορωδίας Ναυπάκτου και της Δημοτικής Παιδικής Χορωδίας «Μίκης Θεοδωράκης», η οποία έκανε και την πρώτη της εμφάνιση.

Σολίστες ήταν ο βαρύτονος Ανδρέας Κουλουμπής στο ρόλο του ψάλτη, λαϊκός τραγουδιστής ο Δημήτρης Μπάσης, αφηγητής, ήταν ο ηθοποιός Γιάννης Βόγλης, ενώ τη μεγάλη συναυλία διηύθυνε ο μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Τodor Kabakchiev.

Η διαγωνιστική μέρα του φεστιβάλ ήταν η 15η Οκτωβρίου όπου διαγωνίστηκαν 14 Χορωδίες (12 ελληνικές, μία από την Κύπρο και μια από τη Ρουμανία). Η Κριτική Επιτροπή, την οποία αποτελούσαν οι συνθέτες Ηλίας Ανδριόπουλος και Χρήστος Λεοντής, ο μαέστρος Κωστής Κωνσταντάρας και ο Ουκρανός συνθέτης Mikhail Shukh, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα τα οποία είχαν ως εξής:

  • 1ο βραβείο στο Μικτό Σύνολο "Ambitus" του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης,
  • 2ο βραβείο στη Μικτή Χορωδία Νέων Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Κηφισιάς,
  • 3ο βραβείο στη Χορωδία Πρέβεζας "Αρμονία",
  • 4ο βραβείο στη Χορωδία Επιστημόνων του Δήμου Φιλοθέης και
  • 5ο βραβείο στη Μικτή Χορωδία Χανίων.
 

Διάλογοι & Διαλογισμοί

Ομιλίες & Κείμενα

Διεθνές Συνέδριο

"εκ βαθέων"

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ