Ο Μίκης Θεοδωράκης και οι φίλοι του στην Κρήτη

Αρχή Ημερολόγιο Τα νέα του 2005 Μίκης Θεοδωράκης: Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης

Μίκης Θεοδωράκης: Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης

E-mail Εκτύπωση
Share
Μίκης ΘεοδωράκηςΗ Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης αποφάσισε ομόφωνα την ανακήρυξη του συνθέτη κ. Μίκη Θεοδωράκη σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η τελετή αναγόρευσης έλαβε χώρα την 1η Αυγούστου 2005, ώρα 11.30 π.μ. στο Μεγάλο Αρσενάλι, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Η ανακοίνωση της Συγκλήτου αναφέρει: "Το μουσικό και συγγραφικό έργο του κ. Μ. Θεοδωράκη είναι πολυδύναμο, εξαιρετικά πρωτότυπο, ποιοτικό, μεγάλο σε έκταση, φανερά ευαίσθητο στα δεινά των ανθρώπων και στο πανανθρώπινο όνειρο της ειρήνης.

Το μεστό νοήματος έργο του είναι, ειδικά για τους νέους, ένα μάθημα δημιουργικότητας, ερευνητικής δραστηριότητας, παραγωγικής σύνθεσης και ανύψωσης. Η στάση ζωή του είναι ένα μάθημα ήθους, συνέπειας, ανεξάρτητης πολιτικής και πολιτιστικής σκέψης και δράσης. Η συναρπαστική δράση και το τεράστιο έργο του κ. Μ. Θεοδωράκη είναι μάθημα ζωής για όλους.

Στο πρόσωπό του συνθέτη κ. Μ. Θεοδωράκη το Πανεπιστήμιο Κρήτης τιμά τον πολυτάλαντο δημιουργό στο χώρο της μουσικής, της ποίησης και της λογοτεχνίας, τον υπερασπιστή της μετασχηματιστικής και ενωτικής δύναμης του πολιτισμού, τον πολύπαθο αγωνιστή της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, τον Κρητικό, τον Έλληνα τον Πολίτη του Κόσμου."

 

Διάλογοι & Διαλογισμοί

Ομιλίες & Κείμενα

Διεθνές Συνέδριο

"εκ βαθέων"

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ