Ο Μίκης Θεοδωράκης και οι φίλοι του στην Κρήτη

Αρχή Ημερολόγιο Τα νέα του 2008 Ένα νέο ντοκιμαντέρ για το Μίκη Θεοδωράκη

Ένα νέο ντοκιμαντέρ για το Μίκη Θεοδωράκη

E-mail Εκτύπωση
Share
Mikis_AustraliaΤρία ολόκληρα χρόνια αφιέρωσε η ομογενής από την Πέρθη της Αυστραλίας, Ελένη Ευαγγέλου, στη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη.

"Πρόκειται για μια έρευνα βάθους", δηλώνει, με τίτλο "Mikis the man, the legend, the genius". «Μίκης Θεοδωράκης ο άνθρωπος, ο μύθος, ο επιφανής».
Η κ. Ευαγγέλου ταξίδεψε πέντε φορές στην Ελλάδα και είχε συναντήσεις με τον ίδιο τον κ. Θεοδωράκη. "Σε κάθε συνάντηση κατέθετα τις πληροφορίες και τα νέα στοιχεία που συγκέντρωνα. Εισέπραττα ότι ο συνθέτης παρακολουθούσε με αγάπη την πρόοδο της δουλειάς μου και αυτό μου έδινε δύναμη να συνεχίσω. Στην τελευταία μας συνάντηση, όταν τελείωσε το ντοκιμαντέρ, καθίσαμε στο σαλόνι και μιλήσαμε για τις λεπτομέρειες. Φάνηκε ενθουσιασμένος. Όπως καταλαβαίνετε, η ικανοποίησή μου ήταν και είναι μεγάλη", θα πει.
«Θαυμάζω τη δύναμη εσάς των Ελλήνων της διασποράς, που αφήσατε την πατρίδα σας Ελλάδα και φτιάξατε τη ζωή σας σε ξένη χώρα. Είμαστε περήφανοι, γιατί με τις πράξεις σας, τιμάτε την Ελλάδα. Θέλουμε να μαθαίνουμε για την πρόοδό σας», ακούγεται σαν επίλογος η φωνή του Θεοδωράκη, ενώ για τους νέους θα πει: «Μαθαίνω ότι η νεολαία της Αυστραλίας είναι κοντά στις ρίζες. Ευχή μου, ν' αγαπάτε την καινούργια σας πατρίδα και να μην ξεχάσετε ποτέ την Ελλάδα!».

Το ντοκιμαντέρ έγινε σε συνεργασία με τον βραβευμένο σκηνοθέτη, κ Russell Goodrick, και επί του παρόντος βρίσκεται στο στούντιο της SBS για την ετοιμασία ελληνικών υποτίτλων.

Όσο για την Ελένη Ευαγγέλου: η φράση «ετοίμασες μια υπέροχη ιστορία της ζωής μου!», δια στόματος Μίκη Θεοδωράκη, θεωρεί ότι είναι η καλύτερη επιβράβευση.

Μελβούρνη, Australia 18/06/2008 09:32 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφία Μάρτιος 1972: Υποδοχή του Μίκη στην Αυστραλία. Διακρίνονται ομογενείς με πανό για την αντίσταση κατά της χούντας στην Ελλάδα

 

Διάλογοι & Διαλογισμοί

Ομιλίες & Κείμενα

Διεθνές Συνέδριο

"εκ βαθέων"

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ