Ο Μίκης Θεοδωράκης και οι φίλοι του στην Κρήτη

Αρχή Ημερολόγιο Τα νέα του 2011 Ο Εργοτέλης τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη

Ο Εργοτέλης τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη

E-mail Εκτύπωση
Share

Ο Γυμναστικός Σύλλογος  Εργοτέλης, σε συνεργασία και  υπό την αιγίδα της ΠΑΕ Εργοτέλης τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη, με μία μεγάλη λαϊκή συναυλία  την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στο  Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο Κρήτης,  στις 21:00.

Mε αφορμή την συναυλία, παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου και ο πρόεδρος του Εργοτέλη Απόστολος Παπουτσάκης χαρακτήρισε τη συναυλία ως «ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα των τελευταίων ετών στην Κρήτη». Ο κ. Παπουτσάκης αναφέρθηκε στη σχέση του Μ. Θεοδωράκη με το σωματείο τονίζοντας ότι «πριν από 45 χρόνια, ο μεγάλος Μίκης συναντήθηκε με τον Εργοτέλη σε εκείνη τη συναυλία στο Μαρτινέγκο. Ήταν, ανέφερε, 6 Αυγούστου του 1966. Εποχή δύσκολη. Εποχή ταραχώδης. Εκείνη η συναυλία αποτέλεσε την αιτία να χαρακτηριστεί ο Εργοτέλης ως σωματείο που δρα αντεθνικώς, με αποτέλεσμα να διωχθεί στη συνέχεια από τη χούντα και να εξοντωθεί". Ο Εργοτέλης όμως, πρόσθεσε ο Α. Παπουτσάκης, δεν θα μπορούσε να μη ξαναβρεί το δρόμο του. Γιατί είναι ιδέα, είναι αντίληψη, είναι τρόπος ζωής. Ο Εργοτέλης ξαναβρήκε το δρόμο του και όλοι όσοι γίναμε κοινωνοί της ιδέας του αισθανθήκαμε την ανάγκη να αναδείξουμε το ένδοξο παρελθόν του.

Ο  κρητικής καταγωγής κορυφαίος Έλληνας συνθέτης  θα βρίσκεται κοντά μας και θα λαμπρύνει  με την παρουσία του τη συναυλία που θα δώσει η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με αποσπάσματα από το πλούσιο έργο του. Τραγούδια αγαπημένα, σύμβολα των αγώνων για την ελευθερία,που  σημάδεψαν τους Έλληνες και τραγουδιούνται  σε ολόκληρο τον  κόσμο.

Συμμετέχουν: Γλυκερία, Δημήτρης Μπάσης, Σοφία Παπάζογλου, Παναγιώτης Πετράκης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Θωμάς Βενάκης 
και ο λυράρης από τους Άνω-Ασίτες Γιώργος Λιαπάκης

 

Διάλογοι & Διαλογισμοί

Ομιλίες & Κείμενα

Διεθνές Συνέδριο

"εκ βαθέων"

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ