Ο Μίκης Θεοδωράκης και οι φίλοι του στην Κρήτη

«Θρησκεία μου είναι η Ελλάδα»

E-mail Εκτύπωση
Share

Επανέκδοση του βιβλίου για τον πάντα επίκαιρο Μίκη Θεοδωράκη, του συγγραφέα Γ. Λογοθέτη.

Επανακυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Άγκυρα» - Δ. Απ. Παπαδημητρίου η θαυμάσια μονογραφία για τον Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «Θρησκεία μου είναι η Ελλάδα», που υπογράφει ο Γιώργος Λογοθέτης, συγγραφέας - καθηγητής δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για πόνημα αποκαλυπτικό πολλών πτυχών της ζωής, αποτύπωμα της κοινωνικής ενέργειας και της μουσικής δημιουργίας του μεγάλου συνθέτη. Την επανέκδοση του βιβλίου στήριξε χορηγικά η INTERAMERICAN, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και του εστιασμένου ενδιαφέροντός της για την προβολή της εμβληματικής προσωπικότητας του Μίκη και την επαφή των νεωτέρων γενεών με το έργο του.

Η γνώμη του Μίκη Θεοδωράκη για το βιβλίο: «Ο Γιώργος Λογοθέτης έσκυψε όσο κανένας άλλος στην πολιτική και καλλιτεχνική μου δράση και στο έργο μου, δημιουργώντας μερικά από τα πιο σημαντικά ντοκουμέντα που με αφορούν…» επισημαίνει, χαρακτηρίζοντας στον χαιρετισμό του το βιβλίο «μέρος της ιστορίας της πατρίδας μας, ειδικά όπου η χαρά και ο πόνος, η νίκη και η ήττα, η δόξα και η ατίμωση κατάντησε να αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος».

Ο κατά Λογοθέτη «ελεύθερος και υπεύθυνος» Μίκης, που «σφράγισε τους αγώνες του με την τέχνη του και την τέχνη του με τους αγώνες για τον άνθρωπο» γίνεται θέμα του συγγραφέα από την πρώτη συνάντηση με το μουσικό έργο του το 1962 - παράσταση με το «τραγούδι του Νεκρού Αδελφού» και τον Μάνο Κατράκη στο θέατρο Καλουτά της οδού Πατησίων- και την προσωπική γνωριμία τους στη Στοκχόλμη το 1970 μέχρι τη μεγάλη γιορτή προς τιμήν του Μίκη στο Μόναχο, τον Ιούλιο του 2000. Το βιβλίο συμπληρώνεται από μαρτυρίες σημαντικών προσωπικοτήτων για το έργο και τη ζωή του Μίκη, «για τις αρμονικές αντιφάσεις του» όπως έγραψε ο Κώστας Γεωργουσόπουλος.
 

Διάλογοι & Διαλογισμοί

Ομιλίες & Κείμενα

Διεθνές Συνέδριο

"εκ βαθέων"

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ