Ο Μίκης Θεοδωράκης και οι φίλοι του στην Κρήτη

Canto General του Πάμπλο Νερούδα, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη στο Φεστιβάλ Αθηνών

E-mail Εκτύπωση
Share

Το Φεστιβάλ Αθηνών και το Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής παρουσιάζουν το Σάββατο 25 Ιουλίου 2015 ώρα 21:00 στο Τεχνολογικό & Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου , την χορωδία Choeur du Canto,σε μουσική διεύθυνση του Jean Golgevit, η οποία θα ερμηνεύσει το Canto General του Πάμπλο Νερούδα, σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Το Γενικό άσματου Πάμπλο Νερούδα, μια κραυγή των λαών της Λατινικής Αμερικής για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, έγινε στα χέρια του Μίκη Θεοδωράκη ένα επικό κάλεσμα για δημοκρατία και ελευθερία.

Αριστουργηματικός συνδυασμός ποίησης και μουσικής, που μιλά κατευθείαν στις καρδιές των ανθρώπων, αποτελεί εδώ και χρόνια πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες όλου του κόσμου.

Φέτος μια πολυπληθής και υψηλού επιπέδου χορωδία από τη μακρινή Βρετάνη έρχεται στη χώρα μας για να παρουσιάσει το εμβληματικό αυτό έργο, με αφορμή τα ενενηκοστά γενέθλια του διάσημου συνθέτη.

Το Χορωδιακό σύνολο Choeur du Canto δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2011 στο Κεμπέρ της Βρετάνης, με μουσικό διευθυντή του τον Ζαν Γκολζεβί. Τα μέλη του Συνόλου, που προέρχονται από την περιοχή Φινιστέρ, διακατέχονται όλα από ένα κοινό πάθος: να ερμηνεύσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να κάνουν παγκόσμια γνωστό το λαϊκό ορατόριο CantoGeneralτου Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Πάμπλο Νερούδα.

 

Διάλογοι & Διαλογισμοί

Ομιλίες & Κείμενα

Διεθνές Συνέδριο

"εκ βαθέων"

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ