Ο Μίκης Θεοδωράκης και οι φίλοι του στην Κρήτη

Πάτρα:Μεγάλo μουσικό αφιέρωμα στον εθνικό μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη

E-mail Εκτύπωση
Share

Μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον εθνικό μας συνθέτη ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, με το γενικό τίτλο ''Συνάντηση'', ετοιμάζει η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ, για τις 4 Φεβρουαρίου, στις 8.30 το βράδυ, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο διάσημος πιανίστας και συνθέτης ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ θα παρουσιάσει έργα του ΜΙΚΗ, τα οποία θα ερμηνεύσει η μοναδική ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ.

 alt

Σημειώνει ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, απευθυνόμενος στο ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΚΟΛΗ:

''Γνωρίζω πόσο δύσκολο και σπάνιο είναι, αλλά συνάμα και πόσο ευγενικό και μεγαλόψυχο, να αναγνωρίζει κάποιος σπουδαίος και ξεχωριστός καλλιτέχνης του δικού σου διαμετρήματος, ένα συνάδελφο του όπως εγώ. Για το λόγο αυτό η συγκίνηση μου για την εκτίμηση και την αγάπη σου στο έργο μου, είναι βαθιά. Σκέφτομαι, ότι όταν η αγάπη σμίξει με το ταλέντο, τότε το αποτέλεσμα γίνεται συγκλονιστικό, μιας και υπάρχει ακόμα και η στέρεη μουσική αγωγή, που μας οδηγεί στην πλήρη κατανόηση του μουσικού έργου, με αποτέλεσμα την αποκάλυψη της πεμπτουσίας του. Είμαι βέβαιος ότι στο πρόσωπο σου η μουσική μου θα βρει έναν ιδανικό ερμηνευτή και πρεσβευτή της, προς το Ελληνικό και το διεθνές κοινό. Σου εύχομαι κάθε επιτυχία''

Στη συναυλία, θα μετάσχουν και οι χορωδίες της ''ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ'', ΜΙΚΤΗ [Διεύθυνση: Σταύρος Σολωμός, πιάνο: Λούση Χριστοδούλου], ΝΕΑΝΙΚΗ [Διεύθυνση: Δήμητρα Πίτσου, πιάνο: Αλμπένα Πενκόβα], ΠΑΙΔΙΚΗ [Διεύθυνση: Αρετούσα Νικολοπούλου, πιάνο: Μαρίνα Μυλωνά].

 

Διάλογοι & Διαλογισμοί

Ομιλίες & Κείμενα

Διεθνές Συνέδριο

"εκ βαθέων"

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ