Η Εθνική ομάδα κοριτσιών Κ16 σημείωσε σημαντική νίκη επί της Σερβίας με 3-2 σετ, σε έναν αγώνα που κρίθηκε στο τάι-μπρέικ, για τη δεύτερη αγωνιστική του Βαλκανικού πρωταθλήματος στα Γρεβενά. Αυτό το αποτέλεσμα ενισχύει τις πιθανότητες της ελληνικής ομάδας για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στη διοργάνωση.
Ο αγώνας εξελίχθηκε σε μια αναμέτρηση με συνεχείς ανατροπές. Στο πρώτο σετ, μετά από ένα αρχικό προβάδισμα της Σερβίας, η Ελλάδα αντέδρασε και πήρε το σετ με 25-21. Το δεύτερο σετ ήταν πιο αμφίρροπο, με τη Σερβία να καταφέρνει να ισοφαρίσει σε 1-1 σετ, κερδίζοντας με 20-25. Η Ελλάδα πήρε ξανά το προβάδισμα στα σετ, επικρατώντας στο τρίτο με 25-23, ενώ η Σερβία ισοφάρισε εκ νέου κερδίζοντας το τέταρτο σετ με 23-25.
Μπόνους Καζίνο
100% έως 500€ + 200 Δωρεάν Περιστροφές
- Πακέτο Καλωσορίσματος έως 1.500€
- 10% Εβδομαδιαία Επιστροφή Μετρητών



150% έως 300€ + 100 Δωρεάν Περιστροφές
- Μπόνους Καλωσορίσματος έως 1.000€
- 50 Δωρεάν Περιστροφές κάθε Παρασκευή



100% έως 750€ + 150 Δωρεάν Περιστροφές
- Έως 2.000€ στις 3 πρώτες καταθέσεις
- 25% Μπόνους Επαναφόρτισης κάθε Δευτέρα
Στο κρίσιμο τάι-μπρέικ, η Σερβία ξεκίνησε καλύτερα, αλλά η Εθνική ανέτρεψε γρήγορα την κατάσταση, φτάνοντας στη νίκη με 15-13. Η Οικονομίδου αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ για την Ελλάδα με 17 πόντους, ακολουθούμενη από την Κορνάκια με 14 πόντους και τη Γρηγοριάδου με 13 πόντους.
Η εξέλιξη του αγώνα
Στο πρώτο σετ, η Εθνική ομάδα ανέτρεψε το αρχικό 2-6 της Σερβίας, ισοφαρίζοντας σε 7-7 με τη Γρηγοριάδου και παίρνοντας προβάδισμα. Η Κορνάκια συνέβαλε με άσσο στο 23-18, οδηγώντας στην κατάκτηση του σετ με 25-21 μετά από επίθεση της Οικονομίδου.
Το δεύτερο σετ χαρακτηρίστηκε από ισορροπία έως το 7-7. Η Σερβία απέκτησε προβάδισμα 7-10, αλλά μετά από τάιμ άουτ του προπονητή Θανάση Στράντζαλη, η Ελλάδα ισοφάρισε σε 11-11. Ωστόσο, η Σερβία αντέδρασε, έφτασε στο 18-23 και ισοφάρισε σε 1-1 σετ με 20-25.
Το τρίτο σετ ήταν επίσης μια μεγάλη μάχη, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ έως το 11-11. Η Ελλάδα πήρε προβάδισμα με την Κορνάκια και έφτασε στο 17-14 με την Πουρνάζη. Παρά την ισοφάριση της Σερβίας σε 20-20, οι αθλήτριες του Θανάση Στράντζαλη διατήρησαν το προβάδισμα και κατέκτησαν το σετ με 25-23.
Στο τέταρτο σετ, η Ελλάδα και η Σερβία ήταν ισόπαλες έως το 10-10. Η Εθνική προηγήθηκε με 12-10, αλλά η Σερβία με ένα σερί μετέτρεψε το σκορ σε 13-18. Παρά την προσπάθεια της Ελλάδας να μειώσει τη διαφορά και να ισοφαρίσει σε 22-22, η Σερβία πήρε το σετ με 23-25.
Στο τάι-μπρέικ, η Σερβία ξεκίνησε με προβάδισμα 2-4, αλλά η Εθνική ισοφάρισε σε 4-4 με την Οικονομίδου και έφτασε στο 7-5 με τη Γρηγοριάδου, η οποία διαμόρφωσε και το 9-5 και 10-5. Παρά τις προσπάθειες της Σερβίας να μειώσει, η Ελλάδα εξασφάλισε τη νίκη με 15-13.


Σημαντική παρουσία και επόμενοι αγώνες
Στους αγώνες στα Γρεβενά παρευρίσκεται ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ., Γιώργος Καραμπέτσος, μαζί με μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ, όπως οι Κώστας Κυριάκου, Μαρία Παπαδάκη και Δημήτρης Κοτσαρίνης. Επίσης, παρόντες είναι ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γρεβενών, Γιάννης Ντόλιας, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αρχής και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, παρακολουθώντας από κοντά την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θανάσης Στράντζαλης, δήλωσε ότι η ομάδα αγωνίστηκε απέναντι σε μια παγκόσμια δύναμη και τα παιδιά έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια, κερδίζοντας δίκαια τη νίκη. Τόνισε επίσης ότι τέτοιοι αγώνες συμβάλλουν στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και της προσωπικότητας των αθλητριών.
Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει αρκετούς ακόμη αγώνες. Την Πέμπτη 23 Ιουλίου, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο στις 20:00. Την Παρασκευή 24 Ιουλίου, η Εθνική θα αγωνιστεί απέναντι στη Βουλγαρία στις 20:00. Τέλος, το Σάββατο 25 Ιουλίου, η Ελλάδα θα αναμετρηθεί με την Τουρκία στις 20:00.
Οι πόντοι της Ελλάδας προήλθαν από 15 άσσους, 48 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 37 λάθη αντιπάλων, ενώ της Σερβίας από 13 άσσους, 40 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 47 λάθη αντιπάλων.
Read Also
Source: volleyball.gr



