Οι εκλογές για την προεδρία της Super League ολοκληρώθηκαν με ισοψηφία μεταξύ των υποψηφίων Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Αλαφούζου, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε επαναληπτική διαδικασία στις 14 Ιουλίου. Η σημερινή ψηφοφορία κατέληξε σε 7-7, αφήνοντας ανοιχτό το ζήτημα της προεδρίας της διοργανώτριας αρχής.
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε συζητήσεις στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος ήταν ο απερχόμενος πρόεδρος, κατάφερε να συγκεντρώσει τον ίδιο αριθμό ψήφων με τον Γιάννη Αλαφούζο, παρά τη συμμαχία που είχε διαμορφωθεί εναντίον του. Η συμμαχία αυτή περιλάμβανε τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, οι οποίες στήριξαν την υποψηφιότητα του Γιάννη Αλαφούζου.
Μπόνους Καζίνο
100% έως 500€ + 200 Δωρεάν Περιστροφές
- Πακέτο Καλωσορίσματος έως 1.500€
- 10% Εβδομαδιαία Επιστροφή Μετρητών



150% έως 300€ + 100 Δωρεάν Περιστροφές
- Μπόνους Καλωσορίσματος έως 1.000€
- 50 Δωρεάν Περιστροφές κάθε Παρασκευή



100% έως 750€ + 150 Δωρεάν Περιστροφές
- Έως 2.000€ στις 3 πρώτες καταθέσεις
- 25% Μπόνους Επαναφόρτισης κάθε Δευτέρα
Η εκλογική διαδικασία και οι συμμαχίες
Ο Γιάννης Αλαφούζος, ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Λίγκας, έχοντας προετοιμαστεί για αυτή την κίνηση. Η υποψηφιότητά του υποστηρίχθηκε από τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Λεβαδειακός, Κηφισιά, Παναιτωλικός και Ηρακλής. Αυτή η συμμαχία, στην οποία συμμετείχαν και οι Μάριος Ηλιόπουλος και Ιβάν Σαββίδης, είχε ως στόχο την εκλογή του Αλαφούζου.
Από την άλλη πλευρά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος ολοκλήρωνε τη θητεία του ως πρόεδρος, έλαβε την υποστήριξη από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς και από τις ομάδες Άρης, ΟΦΗ, Βόλος, Ατρόμητος, Αστέρας AKTOR και Καλαμάτα. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, με επτά ψήφους για κάθε υποψήφιο, έδειξε ότι ο Μαρινάκης κατάφερε να διατηρήσει ισχυρή θέση, παρά το γεγονός ότι δεν είχε μαζί του κάποιον από τους ιδιοκτήτες των άλλων μεγάλων ομάδων.


Η ισοψηφία αυτή θεωρείται σημαντική, καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν ηττήθηκε από τη συμμαχία που είχε σχηματιστεί εναντίον του. Σύμφωνα με αναφορές, ο Μαρινάκης έχει προσφέρει πολλά στις ομάδες κατά τη διάρκεια των δύο θητειών του ως πρόεδρος της Super League, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του προϊόντος. Αυτό επιβεβαιώνεται από την αύξηση των εσόδων από χορηγίες, την εξασφάλιση τηλεοπτικής στέγης για τις μικρότερες ομάδες και τον καθοριστικό του ρόλο στη συμφωνία με την κυβέρνηση για το ποσοστό από το στοίχημα.
Επόμενα βήματα και προγραμματισμός
Μετά την ισοψηφία, η Super League ανακοίνωσε ότι η αναπληρώτρια πρόεδρος, κυρία Αικατερίνη Κοξένογλου, θα παραμείνει με εξουσίες προέδρου μέχρι τις 14 Ιουλίου, οπότε και θα διεξαχθούν οι νέες αρχαιρεσίες για την εκλογή προέδρου και αναπληρωτή προέδρου. Η απόφαση αυτή ελήφθη ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο.
Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 15 Ιουλίου 2026, στις 16:00. Το θέμα της συνέλευσης θα είναι η κατάρτιση της προκήρυξης του Πρωταθλήματος Super League 1 (ανδρών) για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, 2026-27. Αυτή η συνέλευση είναι κρίσιμη για τον προγραμματισμό της νέας σεζόν.


Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο προχώρησε ομόφωνα στην έγκριση του ετήσιου συνοπτικού προγράμματος του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 2026-2027. Επίσης, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι η κλήρωση του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 2026-2027 θα διεξαχθεί την Πέμπτη 16 Ιουλίου. Όλες αυτές οι αποφάσεις δείχνουν ότι, παρά την εκκρεμότητα της προεδρίας, ο προγραμματισμός για την επόμενη αγωνιστική περίοδο συνεχίζεται κανονικά.
Η επανάληψη των εκλογών στις 14 Ιουλίου αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς θα καθορίσει την ηγεσία της Super League για την επόμενη περίοδο.
Read Also
- Ολλανδός στόπερ αποχαιρετά την Ίντερ πριν την ανακοίνωση από τον Παναθηναϊκό
- Ντάλας: Η Νορβηγία προκρίνεται στους «16» του Μουντιάλ με νίκη 2-1 επί της Ακτής Ελεφαντοστού
- Ολυμπιακός: Επιστρέφει ο Κορδόν, νέος General Director ο Καρντόσο
- Ιταλία: Αμυντικός της Ίντερ υπό έρευνα για υπόθεση ανήλικης πορνείας
Source: in.gr



